Bed & Breakfast "Het Melkmeisje" - Geesbrug - Drenthe

De Gastenkamer
* De Gastenkamer
* Extra slaapkamer
* Voorzieningen
* Buiten
* Prijzen en Inchecken
* Vrienden op de Fiets
* Wandel- en Fiets 4-daagse
* Contact
* Beschikbaarheid
opvragen
Activiteiten
De omgeving
Uittips
* Beelden in Gees
* Het Van Gogh Huis
* Drents Museum
* WILDLANDS Adventure Zoo
* Onderduikersmuseum
"De Duikelaar"
* Hunebedcentrum
* Veenpark
* Herinneringscentrum
Kamp Westerbork
* Monumentendorp Orvelte
* Smalspoor Museum Erica
* Stedelijk Museum Coevorden
* Openluchtmuseum
"Ellert en Brammert"
* Geopark De Hondsrug
* Bosbad Zwinderen

Geopark de Hondsrug

Verleden en toekomst

Ieder geopark heeft zijn eigen unieke geologische geschiedenis. Geologisch erfgoed is bepalend voor de natuur en de cultuur van het gebied. Samen geven deze elementen een geopark een identiteit die het onderscheidt van andere gebieden. Inwoners, bedrijven, organisaties, overheid en onderwijs maken samen een geopark. Wie meer van zijn verleden afweet, gaat zorgvuldiger en duurzamer met zijn omgeving om. Een geopark wil mensen inspireren om samen de toekomst van hun streek met vertrouwen en op een duurzame manier tegemoet te gaan. Deze algemene uitgangspunten gelden ook voor ons geopark, Geopark de Hondsrug.

Expedities
Het verhaal van het Hondsruggebied wordt verteld aan de hand van een tiental verhaallijnen. Van iedere verhaallijn wordt een Expeditie gemaakt. Elke expeditie begint in een Expeditiepoort. Dat is een museum of een bezoekerscentrum met een permanente Geoparkexpositie. Daarnaast bestaat de expeditie uit Hotspots. Dat zijn plekken waar onderdelen van de expeditie in het landschap zichtbaar zijn. Het kunnen plekken in het landschap zijn maar ook bijvoorbeeld kleine musea of informatiecentra. In het voorjaar van 2012 zijn de Expeditiepoorten IJstijden en Prehistorie in het Hunebedcentrum in Borger en Expeditiepoort Veen in het Veenpark geopend. In het voorjaar van 2013 zijn de Expeditiepoort Kunstenaars in het Hondsruggebied in het Van Gogh Huis in Veenoord-Nieuw-Amsterdam en de Expeditiepoort Sporen van Strijd in het Arsenaal van Coevorden geopend. De Expeditiepoort Water bevindt zich in Waterpark De Bloemert in Midlaren en is op 4 juli 2014 open gegaan en de Expeditiepoort Natuur op 26 september 2014 in Informatiecentrum Homanshof in Anloo. Op 18 juni 2015 is Expeditiepoort Bossen geopend in Buitencentrum Boomkroonpad in Drouwen. Voor de nabije toekomst zijn er plannen voor een Expeditie Boeren inclusief een expeditiepoort .

Het Hondsruggebied is een groot gebied dat bijna geheel Oost Drenthe en gedeeltelijk Noord Drenthe beslaat. Het gaat van de provinciegrens in het noorden, via de gemeenten Tynaarlo, Aa en Hunze en Borger Odoorn naar het zuiden naar de gemeente Emmen en de gemeente Coevorden. Ook het gebied in het Zuidoosten van Drenthe (het Bargerveengebied), het gebied ten oosten van de eigenlijke Hondsrug, het Hunzedal en het Nationaal Park Drentsche Aa, dat grenst aan Assen behoren tot Geopark de Hondsrug. Het gebied is goed ontsloten met toegangswegen. Treinstations zijn te vinden in Coevorden, Dalen, Nieuw Amsterdam, Emmen, Assen, Haren en Groningen.www.dehondsrug.nl/

www.geoparkdehondsrug.eu/geopark/

 

(bron teksten kaart: Geopark)

 

Gastenkamer het Melkmeisje is een kleinschalige Bed & Breakfast (B&B) in Zuid-Oost Drenthe. De B&B is voor maximaal 3 personen. De gastenkamer heeft een eigen toilet, badkamer en ingang. Vrienden van "Vrienden op de Fiets" zijn van harte welkom in deze "kamer met ontbijt".
Gastenkamer Het Melkmeisje
Ruud en Marieke Hobo
Kanaalweg 18
7917TB Geesbrug
Drenthe - Nederland
tel: 06 464 88 255
gastenkamerhetmelkmeisje@outlook.com
info@gastenkamerhetmelkmeisje.nl

www.gastenkamerhetmelkmeisje.nl
mobile.gastenkamerhetmelkmeisje.nl

Copyright 2017 - heden: Ruud en Marieke Hobo

  Gastenkamer het Melkmeisje in Geesbrug - Drenthe heeft natuurlijk gratis Wifi